PIA ETWINNING PROJE EKİBİ (3-D/3-E) MAYIS AYINDA KÜRESEL ISINMA ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONULARINI İŞLEDİ

PIA ETWINNING PROJE EKİBİ (3-D/3-E) MAYIS AYINDA KÜRESEL ISINMA ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONULARINI İŞLEDİ

Okulumuz 3/D ve 3/E  sınıfı, sınıf öğretmenleri Ümmü Gülsüm CANBABA ve Melike TAŞKAYA rehberliğinde Paylaşıyorum İşliyorum Anlatıyorum eTwinning projesi kapsamında mayıs ayında  "Küresel Isınma" konusunu işledi.

06.06.2021 1674

     Paylaşıyorum İşliyorum Anlatıyorum Ekibi mayıs ayında çağımızın en büyük sorunu olan küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunu ele aldı.

Öğrencilerimizin küresel ısınma konusundaki farkındalığını artırıp konu hakkında toplumsal bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmayı PİA ekibi olarak kendilerine görev edindiler.Bu amaçla çıktıkları yolda "Answergarden Uygulaması" ile beyin fırtınası çalışması yaptılar. Pia ekibinin küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda önbilgilerini ölçtüler.

     Öğrencilerimizin ön bilgilerinden yola çıkarak ekip öğretmenleri olarak işbirlikçi yaklaşımla "Küresel Isınma " isimle bilgilendirme sunusu hazırlayıp ekip öğrencilerimize sunumlar yaptılar. "Toolks programı" üzerinde ekip öğrencilerimiz küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için diyaloglar oluşturdular.

     Yine "Answergarden Web 2.0" aracı ile küresel ısınmanın zararları konulu kelime bulutu çalışması yaptılar. Pia ekibi olarak bu ay projenin final ürünü olan "Etkileşimli Pia Takvimi" hazırlıklarını tamamladılar. Bu çalışma Pia ekibinin birbirini hatırlayacağı, birbirlerinin doğum günlerini unutmayacağı güzel bir çalışma oldu. Pia öğretmenleri birer ayın sayfalarını hazırlarken Pia öğrencileri doğum günlerini ve avatarlarını takvime yüklediler.

     Aylık olarak hazırlanan PİA dergisini bu ay Ordu Kumru Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Fatih KIR ve Ordu Kumru Eskiçokdeğirmen İlkokulu öğretmeni Gizem KAVCI iş birliği ile hazırladılar.

06-06-202106-06-202106-06-202106-06-202106-06-2021