EĞİTİMDE ÇOCUK OYUNLARI VE ÇÖPLER YERDE DEĞİL, CEPTE  E-TWINNING PROJELERİ

EĞİTİMDE ÇOCUK OYUNLARI VE ÇÖPLER YERDE DEĞİL, CEPTE E-TWINNING PROJELERİ

Okulumuzda, "Eğitimde Çocuk Oyunları ve Çöpler Yerde Değil, Cepte" E-TWINNING projeleri uygulama çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.

11.12.2019 1816

     eTwinning Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için,Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim,Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

     Kroman Çelik İlkokulunda bu yıl üç öğretmenimiz; 2.sınıf öğretmenimiz Melike TAŞKAYA,4.sınıf öğretmenlerimiz Meral ATİLLA ve Zeynep KOCABAŞ eTwinning sistemine dahil olmuştur.

     EĞİTİMDE ÇOCUK OYUNLARI/CHILDREN GAMES IN EDUCATION;projesi ile günümüz teknolojisi içinde öğrencilerimizi oyun oynamanın gizemli dünyası ile buluşturmak istemektedirler.

     Çocukların eğlenirken öğrenmesini,zihinsel ve bedensel açıdan gelişimlerini destekleyici etkinlikler, oyunlar üretmek.Var olan çocuk oyunlarını dersler ile ilişkilendirerek hem çocukların eğlenmesini hem de kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirmek projenin temel taşıdır.

     ÇÖPLER YERDE DEĞİL, CEPTE/WASTES ARE NOT ON THE FLOOR, İN THE POCKET;projesi ile çevre bilincini aşıladıkları çocuklarına yeni ufuklar açmaya ve dünyanın geleceğine katkıda bulunmaya yardımcı olmayı hedeflemektedirler.

     Proje günümüz çocuklarına hem çevre bilinci hem de sorumluluk kazandırmak amacıyla oluşturulmuştur. Projede yeni nesillerin çevrelerini nasıl temiz tutacaklarını ve bu durumu içselleştirerek çevreye çöp atmalarını önlemek hedeflenmiştir. Bununla birlikte temiz çevrenin kendi sağlıklarını olumlu yönde etkilediğini ve daha az hastalanmalarını sağladığını gözlemlemeleri beklenmektedir.Aynı zamanda çocuklardan çöpleri geri dönüşebilir ya da geri dönüşemez şeklinde sınıflandırması istenmektedir. Konulan hedefleri gerçekleştirirken teknolojiden de yararlanarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamayı da planlamaktadırlar.

 

11-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJE ORTAKLIĞI KAPSAMINDA HAZIRLANAN OKUL TANITIM KLİBİ